Tortilla de patatas

 

Sau pe romaneste omleta cu cartofi: dar indiferent cum ii spuneti, eu va invit sa o incercati. O puteti consuma la micul dejun sau chiar la pranz/cina.

Ingrediente:
– 350 g cartofi
– 4 oua
– o ceapa mare
– 80 g cascaval
– patrunjel verde
– sare si piper

Mod de preparare:
– cartofii se curata de coaja, se spala si se dau prin razatoarea cu gauri mari
– se fierb in apa cu sare, circa 5-10 minute
– cand au fiert se pun la scurs de apa
– ceapa se curata de coaja, se spala, se toaca si se caleste pana devine aurie
– cascavalul se da prin razatoarea cu gauri mari
– patrunjelul se spala, se curata de codite si se toaca
– ouale se sparg intr-un vas mai mare si se bat bine, apoi se adauga ceapa, cartofii, cascavalul si patrunjelul si se asezoneaza cu sare si piper
– se amesteca bine

– tigaia se unge putin ulei, se lasa la incins si se pune omleta la copt
– se coace la foc mic pe ambele parti
– intoarcerea omletei de pe o parte pe cealalta, fara a o rupe, se face cu ajutorul unei farfurii mai mari ca tigaia: se acopera tigaia cu farfuria, se rastoarna omleta pe farfurie cu grija, si apoi tot cu grija se pune omleta in tigaie de pe farfurie cu av doua parte in jos pentru a se coace

– e buna atat calda cat si rece, merge pregatita in tot felul de combinatii: puteti adauga ciuperci, carnaciori, ardei, etc

Pofta buna!

Reteta face parte din seria retetelor pentru provocarea „Weekend cu spor”, si am preluat-o de la Sidy, gazda provocarii din aceasta luna.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.