Chiftelute cu pesmet

 

Desi imi veti spune ca sunt o adevarata bomba pentru sanatate, cand vine vorba de aceste chiftelute nu ma pot abtine sa nu le pregatesc uneori ca sa le servesc cu o pofta greu de descris. Sunt bune rau de tot: crocante la exterior, si moi la interior, asa cum imi plac mie.

Ingrediente:
– 400 grame carne tocata (eu folosesc pulpa de porc)
– un cartof
– o ceapa
– 2 catei usturoi
– cateva fire de patrunjel verde
– un morcov
– un ou
– 50 g pesmet
– ulei pentru prajit

Mod de preparare:
– legumele se curata de coaja, se spala si se dau prin masina de tocat carne sau la robot, si se amesteca cu carnea tocata si cu oul
– daca compozitia este prea moale se adauga 2-3 linguri de faina
– se adauga sare si piper si compozitia este gata
– se modeleaza chiftelutele si fiecare se trece prin pesmet
– se pun la prajit in ceaun/tigaie in baie de ulei incins
– cand s-au prajit se scot pe un servetel pentru a absorbi uleiul de la prajit
– se pot servi cu orice fel de garnitura sau se pot folosi pe un platou de aperitive

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.