Chiftelute cu pesmet


Desi imi veti spune ca sunt o adevarata bomba pentru sanatate, cand vine vorba de aceste chiftelute nu ma pot abtine sa nu le pregatesc uneori ca sa le servesc cu o pofta greu de descris. Sunt bune rau de tot: crocante la exterior, si moi la interior, asa cum imi plac mie.
Ingrediente:
– 400 grame carne tocata (eu folosesc pulpa de porc)
– un cartof
– o ceapa
– 2 catei usturoi
– cateva fire de patrunjel verde
– un morcov
– un ou
– 50 g pesmet
– ulei pentru prajit
Mod de preparare:
– legumele se curata de coaja, se spala si se dau prin masina de tocat carne sau la robot, si se amesteca cu carnea tocata si cu oul
– daca compozitia este prea moale se adauga 2-3 linguri de faina
– se adauga sare si piper si compozitia este gata
– se modeleaza chiftelutele si fiecare se trece prin pesmet
– se pun la prajit in ceaun/tigaie in baie de ulei incins
– cand s-au prajit se scot pe un servetel pentru a absorbi uleiul de la prajit
– se pot servi cu orice fel de garnitura sau se pot folosi pe un platou de aperitive
– legumele se curata de coaja, se spala si se dau prin masina de tocat carne sau la robot, si se amesteca cu carnea tocata si cu oul
– daca compozitia este prea moale se adauga 2-3 linguri de faina
– se adauga sare si piper si compozitia este gata
– se modeleaza chiftelutele si fiecare se trece prin pesmet
– se pun la prajit in ceaun/tigaie in baie de ulei incins
– cand s-au prajit se scot pe un servetel pentru a absorbi uleiul de la prajit
– se pot servi cu orice fel de garnitura sau se pot folosi pe un platou de aperitive

Pofta buna!