Chifle rustice

De fiecare data cand fac paine rustica, e bataie mare pe coaja de paine, asa ca astazi m-am gandit sa rezolv si aceasta problema, ca sa-i impac pe toti din casa, si am transformat paine in chifle ca sa fie multaaa coaja crocanta 🙂

Ingrediente:
– 500 g faina alba
– 380 ml apa calduta
– 12 g drojdie proaspata
– o lingurita sare

Mod de preparare: 

– intr-un vas se cerne faina si apoi se adauga sarea
– intr-un castron se pune apa calduta si in ea se dizolva drojdia
– apa cu drojdia se adauga peste faina, si apoi se amesteca cu o lingura de lemn
– aluatul rezultat trebuie sa aiba o consistenta moale si lipicioasa
– aluatul se acopera cu un prosop si se aseaza intr-un loc cald ferit de curenti de aer si se lasa la crescut o ora
– dupa o ora de dospire, aluatul se rastorna pe plansta de lucru, tapetata cu faina, si se imparte in 8 bucati egale si se modeleaza chiflele trecandu-le si prin faina de pe planseta
– chiflele formate se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de circa 30 de minute, pana cand sunt frumos rumenite

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.