Bezele

 

Uff ca mari emotii am avut cand am pornit la drum cu reteta de bezele. Am citit pe net, m-am documentat sa vad care ar fi secretul unei reusite sigure (ca prima tentativa a fost un mic esec), si am obtinut ceea ce veti vedea mai jos. Secretele lor le veti descoperi in reteta de mai jos!

Ingrediente:
– 4 albusuri
– 230 g zahar pudra
– un praf de sare

Mod de preparare:
– se porneste aragazul la temperatura de 100 de grade
– se pregateste un bol de sticla perfect curat
– in vasul pregatit se pun albusurile de ou
– acestea se mixeaza cu praful de sare pana devin o spuma ferma
– acum este momentul sa fie adaugat zaharul, dar nu tot o data –  se adauga 3 linguri se mixeaza bine, se mai adauga 3 linguri se mixeaza, si tot asa pana se termina zaharul iar compozitia este fina si tare
– compozitia astfel obnutita se pune intr-un pos cu forma de stea, se poate folosi si o lingura in cazul in care nu aveti pos
– se tapeteaza tava de copt cu hartie de copt si cu ajutorul posului se formeaza bezelele sau cu ajutorul linguritei se formeaza mici gramajoare – e bine sa faceti bezele mici pentru ca astfel timpul de coacere va fi mai mic
– tava cu bezelele astfel formate se introduce in cuptor, la nivelul din mijloc
– usa cuptorului se tine intredeschisa cu ajutorul unui creion sau cu o lingura de lemn
– se tin la cuptor circa 50 de minute – eu le-am tinut vreo 60 de minute (ca deh si bebelusa vroia atentie) si nu au ramas albe, se opreste cuptorul si se lasa sa se raceasca in cuptor

 

– au fost delicioase iar eu foarte mandra de performanta 🙂

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.