Turte coapte in ceaun

 

Acest tip de turte imi aduce aminte de copilarie si mai ales de bunica mea, care le cocea pe plita si ni le servea vara cu salata de vinete cu maioneza. Atunci mi se parea cea mai delicioasa masa pe care ne-ar fi putut-o pregati bunica. Azi imi trezeste amintiri frumoase!

Ingrediente (circa 10 turte):
– 1100 g faina + 50 g pentru blatul de lucru
– 650 ml apa
– 2 lingurite sare
– 2 linguri drojdie uscata

Mod de preparare:
– intr-un vas se cerne faina si apoi se adauga sarea
– intr-un castron se pune apa calduta si in ea se dizolva drojdia
– apa cu drojdia se adauga peste faina
– se framanta aluatul – este gata atunci cand nu se mai lipeste de maine si se dezlipeste de vasul in care se pregateste – asa ca daca este nevoie se mai adauga faina
– aluatul se acopera cu un prosop si se aseaza intr-un loc cald ferit de curenti de aer si se lasa la crescut o ora

– se imparte aluatul in parti egale, se presara faina pe blatul de lucru, si cu ajutorul sucitorului se formeaza turtele – circa 1 cm – cu cat sunt mai groase cu atat ies mai pufoase si se pastreaza proaspete
– se coc pe rand, intr-un ceaun simplu (fara se pune ulei sau altceva in ceaun), la foc mic

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Danutza spune:

    Mi-am amintit de copilarie, cand ne faceam mama…mmm ce bune mai erau!! Ar merge la fix acum cu niste branza si rosii proaspete 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.