Indiene cu frisca

Nu-i asa ca de multa vreme nu am mai postat o reteta de prajituri pe blog? Ei bine, astazi imi iau revansa si va invit sa incercati reteta de indiene. Nu se fac greu (in comparatie cu alte dulciuri), dar dispar repede de pe platou

Ingrediente: 
Coji:
3 oua
– 4 linguri zahar
– 5 linguri faina
– o lingura ulei
– coaja de portocale
Crema:
250 ml frisca lichida
– 3 galbenusuri
6 linguri zahar
– 30 g zahar pudra
– 5 g gelatina
– esenta de vanilie
Sirop:
– 100 g zahar
– 150 ml apa
Glazura:
– 100 g ciocolata cu lapte
– 50 ml frisca lichida

Mod de preparare:
Coji:
– se separa albusurile de galbenusuri
– albusurile se bat cu zaharul, spuma tare
– galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga peste spuma de albusuri
– se omogenizeaza cu o lingura si se adauga faina si coaja de portocale
– se amesteca usor de sus in jos pana la incorporarea fainii
– compozitia obtinuta se pune intr-un pos si se spriteaza cercuri mici in tava tapetata cu hartie de copt – daca nu aveti pos puteti folosi o lingura, doar ca nu voi iesi chiar rotunde formele
– tava se da la cuptor, la 160 de grade, pentru circa 15 minute, pana ce cojile sunt rumenite usor
– se lasa la racit in tava, si se iau de pe hartia de copt, doar dupa ce s-au racit
Crema:
– gelatina se pune la hidratat in 3 linguri apa rece
– galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc
– compozitia astfel obtinuta se pune pe baie de aburi, amestecand incontinuu pana devine spumoasa
– se da deoparte si se adauga gelatina hidratata
– se omogenizeaza si se lasa la racit
– frisca lichida se mixeaza cu zaharul pudra – trebuie sa fie batuta bine sa se tina de paletele mixerului
– peste frisca se adauga amestecul de galbenusuri
– se mixeaza circa 6-7 minute si se da la frigider circa 30 de minute
Siropul:
– apa se fierbe cu zaharul si se lasa la racit
Glazura:
– ciocolata rupta bucati se pune la topit impreuna cu frisca
– se lasa pe foc pana se topeste ciocolata, amestecand din cand in cand prin ea, si apoi se lasa la racit
Asamblare:
jumatate din cantitatea de coji se aseaza pe un platou/tava si se insiropeaza
– se insiropeaza si apoi cu ajutorul posului se spriteaza crema, pe fiecare coaja in parte – se opreste putina crema pentru decor
– se acopera apoi cu restul de coji, insiropate si ele in prealabil (inainte de a le pune peste crema)
– cu ajutorul posului se spriteaza crema peste prajituri
– in final, cu ajutorul unei linguri, se toarna crema de ciocolata peste fiecare mot de crema de pe fiecare indiana

Pofta buna!


De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.