Ficatei in sos de gogosari si rosii

 

Pentru ca imi plac foarte mult ficateii, luna aceasta am ales pentru provocarea Weekend cu spor, gazduita de Laura, o reteta cu ficatei care mi-a placut foarte mult si pe care va invit sa o incercati daca sunteti fani ficatei de pasare.

Ingrediente:
– 500 g ficatei de pasare
– 2 gogosari (ai mei nu au fost foarte copti)
– o cescuta suc de rosii
– o ceapa
– 3 catei de usturoi
– sare, piper si oregano

Mod de preparare:
– ficatul se spala bine in 3 ape si se scurge foarte bine
– se pune la prajit in ulei incins, cate 3-4 minute pe fiecare parte
– ceapa se curata de coaja, se toaca marunt si pune peste ficatei
– cand s-a inmuita ceapa, se adauga gogosarii, curatati de seminte si taiati bucatele mici
– se mai calesc 5-6 minute
– se adauga apoi sucul de rosii, 50 ml apa, usturoiul tocat marunt si se lasa sa fiarba pana scade sosul
– inainte de a inchide focul (cu vreo 5 minute inainte) se condimenteaza cu sare si piper dupa gust
– se pot servi cu mamaliguta, piure de cartofi, etc.

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Numai ficatei as manca.Sigur incerc.

  2. Danutza spune:

    Ficatei nu refuz niciodata, mai ales cu sos 🙂 Yum-yum!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.