Prajitura rasturnata cu prune

 

De ce sa incercati aceasta reteta? Pentru ca se face usor, iar prajitura are acel gust dulce acrisor care place atat celor ce iubesc dulcele cat si celor care prefera deserturi mai putin dulci.

Ingrediente (pentru un vas yenna cu diam de 22 cm):
– 300 g prune – cantarite cu tot cu samburi
– 200 g zahar
– 3 oua
– 6 linguri faina
– un cubulet unt

Mod de preparare:
– se curata prunele de samburi si se amesteca cu 1/4 din zahar
– se aseaza intr-un vas yena tapetat cu unt

– albusurile se separa de galbenusuri
– se bate albusul spuma cu restul de zahar, apoi se adauga galbenusurile, faina si se omogenizeaza

– compozitia se toarna peste prune si de da vasul la cuptor, la temperatura de 160 grade, timp de 45 minute (timpul de coacere difera de la un cuptor la altul asa ca puteti incerca si testul scobitoarea!)

– cand este gata blatul, se scoate de la cuptor, se aseaza peste vasul yena o farfurie si se rastoarna cu grija pe farfurie si se portioneaza

 

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.