Ostropel de porc

 

Pana astazi nu am facut ostropel cu carne de porc, dar pentru ca arata tare bine la Oana, si pentru ca reteta ei era putin diferita de ostropelul meu cu piept de pui, am zis ca e musai sa o incerc si pe a ei. A iesit o minunatie de mancare, pe care am servit-o cu mare pofta, asezonata cu mamaliguta!

Ingrediente:
700 g carne de porc – eu am folosit pulpa
– 2 cepe potrivite
– 2 catei de usturoi
– 2 linguri pasta de tomate/bulion
– o lingura cu faina
– cateva boabe de piepr negru, sare si piper dupa gust
– o foaie de dafin
– ulei

Mod de preparare:
– carnea se spala, se taie bucati mici si se pune intr-un vas la rumenit, in ulei incins
– se lasa sa se rumeneasca pe toate partile la foc mic
– ceapa se curata de coaja, se spala, se toaca marunt si se pune la calit in 2 linguri ulei
– cand devine lucioasa, se adauga lingura de faina, se amesteca bine si se toarna imediat si un pahar de apa – circa 200 ml
– se amesteca des ca sa nu se formeze cocoloase de faina
– amestecul se toarna peste bucatile de carne – numai dupa ce carnea a devenit usor rumena pe toate partile
– se mai adauga un pahar cu apa se se lasa la fiert circa 50 de minute, la foc mediu
– inainte de a inchide focul, cand sosul este scazut atat cat doriti, se adauga sare, piper, piperul boabe, frunza de dafin rupta in 2-3 bucati, usturoiul tocat marunt si pasta de tomate
– se mai lasa sa mai dea cateva clocote si se ia vasul de pe foc
– se serveste foarte bine cu mamaliguta sau cu piure de cartofi

buna!

Reteta face parte din seria retetelor pregatite pentru provocarea Weekend cu spor! Multumesc Oana!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. stefy spune:

    la cat e de gustos, e firesc sa fie la mare cautare! 🙂

  2. Oana D. spune:

    Multumesc pentru participare, Stefy! Dar stiu ca ti-ai ales! 🙂 Ostropelul de porc e una dintre cele mai vizitate retete de be blogul meu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.