Prajitura din albusuri cu cacao si nuci

 

 

Bucataria mea este gata asa ca am intrat din nou la facut dulciuri (nici nu stiti ce dor imi era sa pregatesc prajituri). Am inceput cu o prajitura simpla ca sa imi reintru usor in treaba, ca am uitat cum e! Am ales aceasta prajitura pentru ca aveam cateva albusuri stranse la congelator si am zis ca e momentul potrivit sa le folosesc! Asa ca atunci cand aveti albusuri treceti la treaba!

 

Ingrediente (pentru o tava de 20×30 cm):
– 220 g albusuri (adica vreo 8 albusuri)
– 175 g zahar
– 4 linguri ulei
– 7 linguri faina
– 2 linguri cacao
– 1/2 plic praf de copt
– 50 g miez de nuca
– esenta de vanilie
Mod de preparare:
– albusurile se bat spuma cu un praf de sare
– se adauga apoi treptat zaharul si se mixeaza pana ce albusurile capata consistenta de bezea
– se adauga apoi uleiul si esenta si se mai mixeaza putin
– faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat peste albusuri, amestecand cu o lingura, de sus in jos pana la incorporarea completa a fainii
– tava de copt se tapeteaza cu hartie de copt si se adauga 3/4 din compozitie
– restul de compozitie se amesteca cu cacaoa
– la final se adauga si miezul de nuca maruntit
– compozitia de cacao se adauga peste compozitia alba, cat mai neuniform, pentru a avea un aspect mai frumoas prajitura

– se coace prajitura, la 150 de grade, timp de 30-35 de minute

– cand este gata se lasa la racit, apoi se portioneaza si se serveste

 

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Anonim spune:

    Voi trece cu siguranta la treaba cand strang albusurile.Un week-end frumos!
    Olivia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.