Prajitura cu pere si glazura fondant

 

De cand am pregatit choux a la creme, fondantul lor a devenit preferatul nostru, asa ca astazi aceasta banala prajitura cu pere, am asortat-o frumos cu fondant, ca sa fiu sigura ca se mananca pana la ultima firimitura. Daca nu vreti sa o pregatiti cu fondant, atunci o puteti lasa simpla, caci oricum e tare buna si asa 🙂

Ingrediente (pentru o tava de 20×30 cm)
– 4 oua
– 160 g zahar
– 7 linguri faina
– 4 linguri ulei
– 2 pere
pentru fondant:
– 300 g zahar
– 150 ml apa
– 2 linguri miere
– 2 lingurite cacao
– 3 linguri lapte

Mod de preparare:
se separa albusurile de galbenusuri
– albusurile se mixeaza spuma ca de bezea, cu zaharul adauga treptat
– galbenusurile se amesteca cu uleiul si peste ele se adauga albusul spuma

– se omogenizeaza, apoi se adauga faina si se amesteca cu o lingura de sus in jos, pana la incorporarea totala a fainii
– compozitia obtinuta, se toarna in tava tapetata cu hartie de copt
– perele se curata de coaja, se taie bucati si se aseaza peste compozitie

– se da tava la cuptor circa 30 de minute, la 160 de grade
– cand e gata, se lasa sa se raceasca
– cand s-a racit, se pregateste fondantul
Fondant:
– un vas gol in care urmeaza sa mixam fondantul se pune la frigider
– apa impreuna cu zaharul se pun intr-un vas, pe foc mic
– se amesteca din cand in cand pana cand se formeaza un sirop gros – pentru a vedea daca siropul e gata, se ia o lingura de sirop si se picura intr-un pahar cu apa rece – daca formeaza bilute inseamna ca siropul e numai bun
– se adauga si cele doua linguri de miere, se omogenizeaza si se ia amestecul de pe foc si se muta in vasul rece de la frigider
– se mixeaza amestecul pana cand incepe sa se albeasca si sa se intareasca
– cacaoa se dizolva in 3 linguri lapte caldut si se adauga peste sirop
– se mixeaza din nou pana ce fondantul capata o consistenta scazuta
– se taie prajitura patratele si se glazureaza cu fondant

– se da la frigider o ora si se serveste

 

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.