Cornulete cu nuca

 

 

Probabil fetele din provocarea Weekend cu spor, s-au obisnuit ca eu sa apar ultima la parada, cel putin de ceva vreme (de cand a aparut si minunea nr.2 in viata noastra), dar pana la urma conteaza ca ajung, nu-i asa fetelor? Pentru luna aceasta, am ales de la Cristina – gazda de octombrie, aceste cornulete (desi cred ca mai degraba seama cu fursecurile) care se fac foarte usor, si care sunt tare bune!

Ingrediente (pentru circa 60 de cornulete):
– 200 g faina alba
– 125 g unt rece
– 90 g zahar
– 85 g nuca macinata
– un ou
– un galbenus
– un praf de sare
– 1/2 plic praf de copt
– 1 plic zahar vanilat
– zahar pudra

Mod de preparare:

– se amesteca initial, ingredientele uscate: faina, zaharul, miezul de nuca macinat, praful de copt si zaharul vanilat
– se adauga apoi oul si galbenusul si se amesteca energic pana se incorporeaza in amestec
– se adauga apoi untul rece, taiat bucatele, si se framanta circa 10 minute, pana se obtine un amestec omogen (nu amestecati mai mult ca se inmoaie untul de la caldura mainilor, si nu e recomandat)
– compozitia se inveleste intr-o folie alimentara si se da la frigider, circa o ora
– dupa aceste timp se modeleaza cornuletele sub forma de semiuluna si se aseaza in tava de copt, tapetata cu hartie de copt

 

– se coc, la 175 de grade, timp de circa 30 de minute

– dupa ce s-a rumenit talpa, se scot din cuptor, si se pudreaza cu zahar pudra, asa fierbinti

 

Pofta buna!!!!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. stefy spune:

    multumesc Mihaela!

  2. Sa iti tariasaca minunea
    Cornuletele sigur sunt gustoase.
    Pupici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.