Fursecuri de post

Pentru ca de ieri a inceput postul, am zis sa ma prezint repede repejor la voi cu ceva dulce de post. Si cum fursecurile/biscuitii sunt cele mai usor de facut impreuna cu copiii, am optat pentru acestia. Fiica-mea cea mare a fost foarte incantata sa se poata juca cu formele de fursecuri pe foaia de aluat, iar eu fericita ca am petrecut timpul impreuna cu ceva frumos si gustos 🙂

Ingrediente:
aprox. 400 g faina
– 12 linguri zahar
– 12 linguri ulei
– 15 linguri apa
– 1/2 praf de copt
– un plic zahar vanilat
– o picatura esenta de lamaie (alegeti esenta care va place)
– zahar pudra pentru decor
Mod de preparare:
– zaharul se amesteca cu apa pana se dizolva
– se adauga apoi uleiul si esenta si se amesteca
– se adauga praful de copt, zaharul vanilat si apoi treptat faina
– se framanta pana ce aluatul nu se mai lipeste de degete (cantitatea de faina poate varia in functie de tipul folosit)
– pe planseta de lucru se intinde foaia (nu trebuie sa fie subtire) si se decupeaza fursecurile care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt
– se dau la cuptorul preincalzit, la 180 de grade, timp de circa 12 minute (pana cand se rumenesc usor)
– se scot pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra sau le puteti doua cate doua cu gemul preferat (o nebunie )

– se pastreaza in cutii metalice si puteti sa le serviti si dupa mai multe zile

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Anonim spune:

    O reteta binevenita,multumesc.
    Olivia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.