Chiftelute de cartofi la cuptor

Chiar daca aceste chiftelute sunt de post, sunt tare bune, iar faptul ca sunt facute in cuptor, le face si mai sanatoase 🙂

Ingrediente:
– 4 cartofi mai mari
– un morcov
– ceapa
– 2 felii de paine
– cateva fire de patrunjel
– sare si pipee dupa gust
– putin ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:
feliile de paine se pun la inmuiat in apa
– se pun cartofii la fiert in coaja si cand sunt gata se lasa la racit
– cand s-au racit se dau prin razatoarea mare
– ceapa se curata de coaja, se spala si se toaca foarte marunt
– morcovul se curata, se spala si se da prin razatoarea mica
– se amesteca legumele, se adauga patrunjelul spalat si tocat, feliile de paine stoarse de apa si se condimenteaza cu sare si piper

– se amesteca bine toate ingredientele si se formeaza chiftelutele
– acestea se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt

– se stropesc cu putin ulei si se dau la cuptor la 180 de grade, timp de circ 10 minute
– se intorc cu grija, cu o spatula si se mai lasa 10 minute

– se servesc simple sau cu o garnitura

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.