Prajitura cu crema mascarpone si banane

Stiti tipul acela de prajitura din care mananci si nu te poti opri? Ei bine, dragilor, prajitura aceasta e din aceasta categorie. Ciocolata, bananele si crema de mascarpone fac o combinatie tare reusita. Va pot confirma cei care au gustat din ea, atunci cand am pregatit-o. Si au fost cativa invitati sa o deguste!!! iar eu abia am reusit sa opresc trei patratele sa le fotografiez pentru voi 🙂

Ingrediente (pentru o tava de 20x30cm)
Blat:
– 5 oua
– 175 g zahar
– 7 linguri faina
– 6 linguri ulei
– 1/2 plic praf de copt
– 4 linguri cacao
Crema mascarpone:
– 250 g mascarpone
– 200 g unt la temperatura camerei
– 6 linguri zahar pudra
– 3 banane tari
Glazura de ciocolata:
– 200 g ciocolata
– 125 g frisca lichida
Mod de preparare:
Blat:
– se separa albusurile de galbenusuri
– albusurile se mixeaza bine cu zaharul pana cand spuma formata este tare si zaharul s-a topit complet
– se adauga apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si se omogenizeaza cu o ajutorul unei linguri
– se adauga apoi faina cernuta, amestecata cu praful de copt si cacaoa cernuta si se amesteca cu lingura incet pana la incorporarea totala a fainii
– jumatate din compozitie se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 160 de grade, timp de circa 15-20 de minute – faceti testul cu scobitoarea! daca scoateti scobitoarea curata din blat, atunci blatul este copt, daca scoateti scobitoarea cu putina compozitie pe ea, mai asteptati putin caci blatul nu e gata!
– cand este gata, se scoate in tava si se lasa la racit si se coace si a doua foaie sau puteti coace o singura foaie pe care apoi o lasati sa se raceasca si o taiati in doua foi subtiri
– se lasa foile la racit si se trece la pregatirea cremei
Crema mascarpone:
untul, la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul pudra
– se adauga apoi mascarponele si se amesteca cu o lingura pana la omogenizare
Glazura de ciocolata:
– ciocolata rupta bucati se pune cu frisca, la foc mic
– se lasa pe foc pana se topeste ciocolata, dar fara a lasa amestecul sa fiarba
– se amesteca incontinuu pana cand ciocolata este topita
– glazura se lasa putin la racit, timp in care se asambleaza prajitura
Asamblare:
– pe un platou se aseaza primul blat
– se unge blatul cu jumatate din crema de mascarpone
– peste aceasta se adauga al doilea blat si peste el restul de crema

– peste acesta se aseaza feliile de banane, taiate acum
– si in final, peste feliile de banane, se toarna glazura de ciocolata

– se lasa la frigider minim 4 ore (pana cand glazura de ciocolata s-a intarit), si se serveste

Pofta buna!

Elena mii de multumiri pentru aceasta prajitura, care a facut ravagii in familie! O trimit, la tine pentru parada lunii noiembrie, a provocarii Weekend cu spor!

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. stefy spune:

    weekendul acesta am pregatit-o din nou. si e trecuta si pe lista prajiturilor pentru Craciun! 🙂

  2. Elena Bite spune:

    Stefi, ma bucur mult ca prajitura a fost pe placul vostru. Te pup!

  3. Anonim spune:

    O prajitura care face cu siguranta ravagii pretutindeni.Week-end minunat!
    Olivia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.