Stelute cu stafide (de post)

Bianca (fiica mea cea mare), adora sa faca fursecuri pentru ca are posibilitatea sa ma ajute la bucatarie si sa petreaca mai mult timp cu mine. Asa ca atunci cand avem chef, facem tot felul de fursecuri. Astazi am incercat varianta de fursecuri de post cu stafide.

Ingrediente:

– 12 linguri zahar
– 12 linguri ulei
– 15 linguri apa
– aprox. 400 g faina
– 1/2 praf de copt
– un plic zahar vanilat
– o mana de stafide
– zahar pudra pentru decor
Mod de preparare:
– zaharul se amesteca cu apa pana se dizolva
– se adauga apoi uleiul si esenta si se amesteca
– se adauga praful de copt, zaharul vanilat si apoi treptat faina
– se framanta pana ce aluatul nu se mai lipeste de degete (cantitatea de faina poate varia in functie de tipul folosit)
– la final se adauga stafidele si se mai framanta putin

– pe planseta de lucru se intinde foaia (nu trebuie sa fie subtire) si se decupeaza fursecurile care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt

– se dau la cuptorul preincalzit, la 180 de grade, timp de circa 12 minute (pana cand se rumenesc usor)

– se scot pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.