Taitei de casa

Pentru mine, borsul/ciorba perfecta este cea facuta cu taitei de casa. Recunosc, e prima data cand ii fac, dar parca a schimbat total gustul ciorbei! Desi nu au iesit cei mai fini/subtiri taietei sunt mandra de ei! I-am facut asa cum am vazut ca facea bunica si cum face si mama, doar ca mai am de lucrat la partea cu taiatul cat mai subtire 🙂

Ingrediente:
– un ou
– faina cat cuprinde – circa 120 g
– un praf de sare

Mod de preparare:
– faina impreuna cu ouale si sarea se framanta bine pana se obtine un aluat omogen si elastic dar mai tare ca cel pentru paine
– se adauga 3/4 din cantitatea de faina, la inceput, pentru ca in functie de marimea oului precum si de tipul de faina folosit aceasta variaza
– pe planseta de lucru, se presara faina si se intinde foaia cu sucitorul sa fie cat mai subtire

– se intoarce pe ambele parti, astfel incata foaia sa aiba faina si pe o parte si pe cealalata
– se ruleaza foaia si se taie razant pe langa degete astfel incata taiteii sa fie foarte subtiri (ei bine, mie de data aceasta nu mi-au iesit foarte subtiri)

– din aceasta cantitate de faina plus un ou, va ies taitei cat sa folositi la doua ciorbe
– taiteii ramasi se patreaza foarte bine intr-o punga de hartie

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.