Copanele marinate la cuptor

Imi plac copanelele pregatite astfel pentru ca ies usor crocante la exterior si fragede in interior. Iar daca folositi combinatia de condimente preferata ati dat peste un pranz/cina super gustos! Ai mei le devoreaza rapid chiar si fara garnitura! 🙂

Ingrediente:
– 8 copanele (sa fie de aceeasi marime per ansamblu)
– putin ulei
– sare, piper
– oregano, salvie, coriandru, rozmarin, boia de ardei dulce (sau orice alte condimente va plac)

Mod de preparare:
se spala copanelele (eventual se curata daca mai este nevoie), se condimenteaza cu toate cele enumerate mai sus, se adauga o canita cu apa cat sa le acopere, si 2-3 linguri ulei si se lasa la frigider peste noapte ca sa se intrepatrunde aromele mai bine
a doua zi se aseaza frumos intr-o tava sau intr-un vas yenna, cu tot cu marinata in care au stat peste noapte si se dau la cuptor la 200 de grade, timp de 60-65 de minute pana scade toata zeama si ele sunt rumene (daca vreti la jumatatea timpului le puteti intoarce, desi nu este absolut necesar)
– se servesc simple sau cu o garnitura si o salata/muraturi

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.