Cartofi copti cu umplutura de branza si porumb

Mi-au placut acesti cartofi de la prima degustare si parca de mult timp nu am mai mancat ceva asa de usor de facut, dar atat de gustos. II puteti servi ca atare, sau daca sunteti mai carnivori, langa o friptura, de ce nu? 🙂

Ingrediente:
– 5 cartofi (incercati sa-i alegeti sa fie de aceeasi marime)
– 100 g telemea/cascaval
– 100 g porumb boabe (din conserva)
– o ceapa
– sare si piper
– putin ulei pentru calit ceapa

Mod de preparare:
– se spala cartofii, se sterg cu un prosop de bucatarie si se aseaza in tava pentru cuptor, tapetata cu hartie de copt
– se stropesc cartofii cu putin ulei si se asezoneaza cu sare
– se da tava la cuptor, la 180 grade, circa 20-25 minute, dupa care se scot cartofii, se taie in jumatate (pe lungime)
– cartofii se lasa sa se raceasca putin, apoi se scobeste miezul la cartofi, miez care se pune intr-un vas
– separat se curata ceapa, se spala, sa taie marunt si se caleste pana devine sticloasa
– branza se da prin razatoare sau se taie foarte marunt
– ceapa calita si branza se adauga peste miezul de cartofi, se adauga si porumbul scurs, se condimenteaza cu sare si pier si se amesteca bine
– fiecare jumatate de cartof se umple cu aceasta compozitie, apoi cartofii se dau din nou la cuptor  pentru circa 20 de minute (pana cand observati ca marginile cartofului incep sa se coaca)

Pofta buna!

Multumesc Monica pentru reteta! Absolut deliciosi acesti cartofi.

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Monica Horoiu spune:

    Super.
    Ma bucur ca v au placut. O sa i mai facem si noi .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.