Tort Ferrero Rocher

Tortul acesta l-am facut pentru ziua sotului. Stiam cat de mult ii plac bomboanele Ferrero Rocher si am zis ca sigur i-ar fi pe plac si un asemenea tort. Supriza a fost pe masura, iar toti care au gustat din el au zis ca e foarte bun, iar sotul a spus ca neaparat trebuie sa il mai pregatesc (nu a apucat sa se infrupte prea mult, pentru ca am servit musafirii :))).

Ingrediente (pentru o tava de 24 de cm):
Blat:
– 5 oua
– 6 linguri zahar
– 4 linguri ulei
– 3 linguri cu varf faina
– 2  linguri cacao
– 30 g alune prajite si macinate
– 1/4 praf de copt
Crema:
– 150 g unt (80% grasime)
– 200 g ciocolata cu lapte
– 5 linguri nutella (pentru a iesi crema mai inchisa la culoare – eu am pus doar 2 linguri pentru ca mi s-a parut prea dulce)
– 100 ml frisca lichida
– 100 g napolitane cu crema de alune
Sirop:
– 150 ml apa
– 2 linguri zahar
– putina esenta de rom
Decor:
– 12 bomboane Ferrero Rocher
– 5-6 linguri nutella
– 50 g alune prajite

Mod de preparare:
Blat:
– alunele (toate) se prajesc la 170 grade, pana cand se ia coaja usor de pe ele (circa 10-15 minute) si se lasa la racit si apoi se curata
– albusurile se separa de galbenusuri
– albusurile se mixeza spuma ca de bezea cu zaharul adaugat treptat
– galbenusurile se amesteca cu uleiul
– peste spuma de albusuri se adauga galbenusurile si se omogenizeaza
– se adauga apoi cacaoa cernuta, praful de copt si faina si se amesteca cu o lingura pana la incorporarea acestora
– se macina 30 de grame de alune prajite si se adauga in compozitie, se omogenizeaza, si apoi compozitia se imparte in doua pentru a coace separata cele doua blaturi – puteti coace un singur blat pe care apoi il lasati la racit si apoi il taiati in doua 🙂

-se coace primul blat, in tava de tort tapetata cu hartie de copt, la 160 de grade, timp de 15 minute
– cand e gata se scoate pe un gratar si se lasa la racit
– la fel se procedeaza si cu al doilea blat
Crema:
– napolitanele se introduc la frigider pentru a fi mai usor de tocat
– ciocolata rupta bucati se pune la foc mic impreuna cu frisca, si se amesteca pana se topeste ciocolata
– se ia de pe foc si se lasa la racit
– separat untul se mixeaza
– separat se mixeaza amestecul de frisca si ciocolata racit si se adauga peste spuma de unt
– se adauga apoi si cele 5 linguri de nutellla si se mixeaza pentru omogenizare
– napolitanele se toaca (eu le-am pus intr-o punga de hartie si cu ajutorul sucitorului le-am maruntit) mai grosier si se adauga peste crema, amestecand de aceasta data cu o lingura

– acum avem si crema gata, o lasam circa 30 de minute la frigider si trecem la pregatirea siropului
Sirop:
– 150 ml de apa se amesteca cu o lingura de zahar si putina esenta de rom
– se amesteca pana se dizolva zaharul
Asamblare:
– asezam pe un platou primul blat racit
– se insiropeaza si peste acesta adaugam jumatate din cantitatea de crema

– peste ea se adauga al doilea blat, se insiropeaza si se adauga restul de crema
– se niveleaza cu un cutit si se adauga cele 12 bomboane

– marginile se ung cu nutella se niveleaza usor cu un cutit trecut prin apa calduta, se adauga alunele prajite si tocate grosie (le-am pus intr-o punga de hartie si le-am tocat cu sucitorul)
– se lasa la frigider 2 ore
– se serveste neaparat dupa doua ore, de cand este scos de la frigider

Pofta buna!






De asemenea, ai putea dori...

4 răspunsuri

  1. stefy spune:

    Multumim frumos pentru urari Olivia! te pup!

  2. Anonim spune:

    La multi ani sotului,intregii familii,precum si blogului!
    Olivia

  3. stefy spune:

    multumesc Danutza!

  4. Danutza spune:

    E un tort irezistibil!!
    La multi ani blogului tau! Si la multe retete savuroase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.