Tort Ferrero Rocher

Tortul acesta l-am facut pentru ziua sotului. Stiam cat de mult ii plac bomboanele Ferrero Rocher si am zis ca sigur i-ar fi pe plac si un asemenea tort. Supriza a fost pe masura, iar toti care au gustat din el au zis ca e foarte bun, iar sotul a spus ca neaparat trebuie sa il mai pregatesc (nu a apucat sa se infrupte prea mult, pentru ca am servit musafirii :))).

Ingrediente (pentru o tava de 24 de cm):
Blat:
– 5 oua
– 6 linguri zahar
– 4 linguri ulei
– 3 linguri cu varf faina
– 2  linguri cacao
– 30 g alune prajite si macinate
– 1/4 praf de copt
Crema:
– 150 g unt (80% grasime)
– 200 g ciocolata cu lapte
– 5 linguri nutella (pentru a iesi crema mai inchisa la culoare – eu am pus doar 2 linguri pentru ca mi s-a parut prea dulce)
– 100 ml frisca lichida
– 100 g napolitane cu crema de alune
Sirop:
– 150 ml apa
– 2 linguri zahar
– putina esenta de rom
Decor:
– 12 bomboane Ferrero Rocher
– 5-6 linguri nutella
– 50 g alune prajite

Mod de preparare:
Blat:
– alunele (toate) se prajesc la 170 grade, pana cand se ia coaja usor de pe ele (circa 10-15 minute) si se lasa la racit si apoi se curata
– albusurile se separa de galbenusuri
– albusurile se mixeza spuma ca de bezea cu zaharul adaugat treptat
– galbenusurile se amesteca cu uleiul
– peste spuma de albusuri se adauga galbenusurile si se omogenizeaza
– se adauga apoi cacaoa cernuta, praful de copt si faina si se amesteca cu o lingura pana la incorporarea acestora
– se macina 30 de grame de alune prajite si se adauga in compozitie, se omogenizeaza, si apoi compozitia se imparte in doua pentru a coace separata cele doua blaturi – puteti coace un singur blat pe care apoi il lasati la racit si apoi il taiati in doua 🙂

-se coace primul blat, in tava de tort tapetata cu hartie de copt, la 160 de grade, timp de 15 minute
– cand e gata se scoate pe un gratar si se lasa la racit
– la fel se procedeaza si cu al doilea blat
Crema:
– napolitanele se introduc la frigider pentru a fi mai usor de tocat
– ciocolata rupta bucati se pune la foc mic impreuna cu frisca, si se amesteca pana se topeste ciocolata
– se ia de pe foc si se lasa la racit
– separat untul se mixeaza
– separat se mixeaza amestecul de frisca si ciocolata racit si se adauga peste spuma de unt
– se adauga apoi si cele 5 linguri de nutellla si se mixeaza pentru omogenizare
– napolitanele se toaca (eu le-am pus intr-o punga de hartie si cu ajutorul sucitorului le-am maruntit) mai grosier si se adauga peste crema, amestecand de aceasta data cu o lingura

– acum avem si crema gata, o lasam circa 30 de minute la frigider si trecem la pregatirea siropului
Sirop:
– 150 ml de apa se amesteca cu o lingura de zahar si putina esenta de rom
– se amesteca pana se dizolva zaharul
Asamblare:
– asezam pe un platou primul blat racit
– se insiropeaza si peste acesta adaugam jumatate din cantitatea de crema

– peste ea se adauga al doilea blat, se insiropeaza si se adauga restul de crema
– se niveleaza cu un cutit si se adauga cele 12 bomboane

– marginile se ung cu nutella se niveleaza usor cu un cutit trecut prin apa calduta, se adauga alunele prajite si tocate grosie (le-am pus intr-o punga de hartie si le-am tocat cu sucitorul)
– se lasa la frigider 2 ore
– se serveste neaparat dupa doua ore, de cand este scos de la frigider

Pofta buna!






De asemenea, ai putea dori...

4 răspunsuri

  1. stefy spune:

    Multumim frumos pentru urari Olivia! te pup!

  2. Anonim spune:

    La multi ani sotului,intregii familii,precum si blogului!
    Olivia

  3. stefy spune:

    multumesc Danutza!

  4. Danutza spune:

    E un tort irezistibil!!
    La multi ani blogului tau! Si la multe retete savuroase!

Lasă un răspuns la stefy Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.