Chec cu mere si ciocolata

La noi mos Craciun a venit atat de incarcat cu dulciuri, incat desi a trecut ceva vreme, inca mai avem ciocolata in casa, si desi am mancat de am crezut ca dam in diabet, tot nu am scapat de ea, astfel incat incerc sa o combin cu alte chestii sa nu o mai mancam ca atare. Asa ca astazi am combinat-o cu mar, si am facut acest chec 🙂

Ingrediente (pentru un chec):
– 4 oua mari (marime L sau XL)
– 8 linguri cu varf de faina
– 190 g zahar
– 4 linguri faina
– un strop de esenta de mar cu scortiosara
– un mar potrivit
– ciocolata circa 60 grame

Mod de preparare:
– albusurile se separa de galbenusuri
– albusurile se bat spuma, apoi se adauga in ploaie zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma ca de bezea, si zaharul s-a topit
– galbenusurile se amesteca cu cele 4 linguri de ulei si se adauga peste supam de albusuri
– se adauga faina si se amesteca cu o lingura de jos in sus pana la incorporarea acesteia
– se adauga si esenta si se amesteca putin
– marul se curata de coaja, se taie bucatele si se adauga peste compozitie
– ciocolata se taie bucatele (eu am folosit si 4 bomboane de pom, ratacite printre ciocolata) si se adauga la amestec

– se amesteca bine si compozitia rezultata si se toarna intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt

– se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade, timp de 50 de minute
– se lasa sa se raceasca si se feliaza

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.