Chec cu mere si ciocolata
Ingrediente (pentru un chec):
– 4 oua mari (marime L sau XL)
– 8 linguri cu varf de faina
– 190 g zahar
– 4 linguri faina
– un strop de esenta de mar cu scortiosara
– un mar potrivit
– ciocolata circa 60 grame
Mod de preparare:
– albusurile se separa de galbenusuri
– albusurile se bat spuma, apoi se adauga in ploaie zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma ca de bezea, si zaharul s-a topit
– galbenusurile se amesteca cu cele 4 linguri de ulei si se adauga peste supam de albusuri
– se adauga faina si se amesteca cu o lingura de jos in sus pana la incorporarea acesteia
– se adauga si esenta si se amesteca putin
– marul se curata de coaja, se taie bucatele si se adauga peste compozitie
– ciocolata se taie bucatele (eu am folosit si 4 bomboane de pom, ratacite printre ciocolata) si se adauga la amestec
– se amesteca bine si compozitia rezultata si se toarna intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt
– se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade, timp de 50 de minute
– se lasa sa se raceasca si se feliaza