Cartofi umpluti cu branza si muschi afumat

 

Am avut o perioada in care am tot facut cartofi umpluti la cuptor, asa ca astazi vi-i prezint pe acestia, desi acum vreo 2 saptamani v-am mai prezentat o varianta, si anume, aceasta

Ingrediente:
– 5 cartofi
– 1/2 ceapa
– 50 g cascaval sau cas de oaie
– 50 g muschi afumat
– sare si piper
– ulei de masline

Mod de preparare:
– se spala cartofii si se pun la fiert, in apa cu sare
– se lasa la fiert circa 20 minute
– cand sunt gata, se scot din apa si se lasa sa se raceasca putin
– ceapa se curata de coaja, se spala si se toaca marunt
– muschiul se taie bucatele mici si se pune la calit impreuna cu ceapa. pentru circa 5-6 minute
– se amesteca din cand in cand
– cand este gata amestecul, se da deoparte
– cartofii se curata de coaja, se taie in jumatti pe lungime, si cu ajutorul unei linguri se scobeste mijlocul
– se condimenteaza cu putina sare si piper fiecare jumatate de cartof scobita

– miezul de cartofi se amesetca cu ceapa calita si muschiul, se adauga si cascavalul/casul, se condimenteaza cu sare si piper si cu acest amestec umplem jumatatile de cartofi
– intr-o tava tapetata cu hartie de copt si stropita cu putin ulei de masline, se aseaza cartofii umpluti

– se da tava la cuptor, circa 20 de minute, la 200 grade

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.