Cartofi umpluti cu branza si muschi afumat
Ingrediente:
– 5 cartofi
– 1/2 ceapa
– 50 g cascaval sau cas de oaie
– 50 g muschi afumat
– sare si piper
– ulei de masline
Mod de preparare:
– se spala cartofii si se pun la fiert, in apa cu sare
– se lasa la fiert circa 20 minute
– cand sunt gata, se scot din apa si se lasa sa se raceasca putin
– ceapa se curata de coaja, se spala si se toaca marunt
– muschiul se taie bucatele mici si se pune la calit impreuna cu ceapa. pentru circa 5-6 minute
– se amesteca din cand in cand
– cand este gata amestecul, se da deoparte
– cartofii se curata de coaja, se taie in jumatti pe lungime, si cu ajutorul unei linguri se scobeste mijlocul
– se condimenteaza cu putina sare si piper fiecare jumatate de cartof scobita
– miezul de cartofi se amesetca cu ceapa calita si muschiul, se adauga si cascavalul/casul, se condimenteaza cu sare si piper si cu acest amestec umplem jumatatile de cartofi
– intr-o tava tapetata cu hartie de copt si stropita cu putin ulei de masline, se aseaza cartofii umpluti
– se da tava la cuptor, circa 20 de minute, la 200 grade
Pofta buna!