Batoane de paine cu susan
Ingrediente (pentru 8 batoane):
– 500 g faina + 20 g pentru modelat batoanele
– 20 g drojdie proaspata
– 250 ml apa calduta
– 80 ml ulei
– o lingura zahar
– o lingurita sare
– susan – 2 lingurite
Mod de preparare:
– drojdia se amesteca cu 5 linguri de apa calduta (din cei 250 ml), o lingura de faina si o lingurita zahar
– aceasta se lasa 10 minute la dospit
– intr-un vas se pune faina, amestecul de drojdie, apa calduta,uleiul si sarea si se framanta bine pana se obtine un aluat moale dar nelipicios – daca este nevoie se mai adauga faina
– aluatul se lasa la crescut circa o ora (pana isi dubleaza volumul), la loc cald, acoperit cu un prosop
– aluatul obtinut se imparte in 8 bucati egale
– pe masa de lucru se pune faina
– din fiecare bucata se intinde un dreptunghi care apoi se ruleaza, rezultand astfel batoanele
– acestea se aseaza in tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la crescut circa 30 de minute
– dupa cele 30 de minute, cu ajutorul unei pensule se ung cu apa si deasupra se pune susan
– se coc la 180 de grade, circa 30 de minute (pana cand sunt rumene)
– am pastrat unul pentru a doua zi, si era la fel de pufos si moale ca atunci cand le-am scos din cuptor

Pofta buna!