Muschi de porc evantai

Este o reteta foarte usor de pregatit, doar ca timpul de asteptare este mare, carnea trebuind sa stea cateva ore bune la marinat, dar in final rezultatul e neasteptat de bun, carnea fiind suculenta si frageda. Din ingredientele de mai jos va ies cam 3 portii, asa ca spor la treaba si pofta buna sa aveti in cazul in care doriti sa pregatiti aceasta reteta!

Ingrediente:
– 800 g muschi de porc
– 8 ciuperci champignion
– o rosie mare
– 10 felii cascaval
– 2 catei de usturoi
– 5 linguri sos de soia
– 2 lingurite mustar clasic
– 2 linguri ulei
– sare si piper

Mod de preparare:
– muschiul de porc se taie felii avand grija ca la baza felia de carne sa ramana netaiata, astfel incat la final bucata de carne sa aiba aspect de evantai
– fiecare felie de carne se condimenteaza cu sare si piper
– se prepara marinata pentru carne: se amesteca mustarul cu uleiul, si sosul de soia si cu o pensula se unge fiecare felie de carne cu acest amestec
– carnea se da la frigider pentru circa 8 ore
– legumele se spala, se curata de coaja (usturoiul, si ciupercile daca vreti dar nu se impune) si se taie felii
– intre feliile de carne se aseaza o felie de cascaval, o felie de rosie, doua bucatele de ciuperci si in unele locuri bucatele de usturoi, astfel incat la final sa rezulate un evantai de carne, cascaval si legume


– muschiul de porc se inveleste in folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 225 de grade, timp de circa 2 ore (timpul depinde foarte mult de tipul cuptorului, dar si de cat de mare si groasa este bucata de carne)
– cand este gata, se scoate din folie (aveti grija la aburul care iese la deschiderea foliei), se taie bucati si se serveste langa o garnitura sau simplu

 

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.