Prajitura Deliciu

Cand viata iti ofera putin timp liber, faci o prajitura :)). Ei bine, in cazul meu cam asa este. Cand am putin timp liber, ma relaxez la bucatarie, caci imi place tare mult sa gatesc si mai ales dulciuri.  Pacat ca timp liber nu am asa mult, cu doi copii in casa, dar pentru pasiune se gaseste cand vrei! Prajitura de astazi este asa cum imi place mie: cu nuci, ciocolata si frisca! Va invit si pe voi sa o incercati si sa-mi spuneti daca v-a placut!

Ingrediente (pentru o tava de 20x30cm):
Blat:
– 6 albusuri
– 300 g miez de nuca
– 200 g crema de ciocolata
– 6 linguri zahar
– 2 linguri pesmet
– 1/2 plic praf de copt
– 5 linguri faina
– un praf de sare
Crema:
– 6 galbenusuri
– 6 linguri cu lapte
– 6 linguri cu zahar
– 350 ml frisca lichida
Blat de biscuiti:
– 24 biscuiti
– 150 ml lapte
– 2 linguri nesquik
Decor:
– 
60 g ciocolata cu lapte

Mod de preparare:
Blat:
– miezul de nuca se prajeste (la 200 de grade, circa 6-7 minute), se curata de coaja, atat cat este posibil si se toaca mai mare
– albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare
– se adauga zaharul si se mixeaza pana cand albusurile devin spuma ca de bezea
– se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si pesmetul si se amesteca cu o lingura de jos in sus, pana la incorporarea acestora in amestec
– intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se aseaza miezul de nuca prajit si tocat , pe toata suprafata tavii, se toarna peste el, compozitia de albusuri, se niveleaza si se da in cuptorul preincalzit la 175 de grade, timp de circa 15-20 minute


– cand este gata, se acopera tava cu un platou, se rastorna blatul pe platou si se indeparteaza hartia de copt
– peste blatul fierbinte se intinde crema de ciocolata si se uniformizeaza


Crema:
– galbenusurile se amesteca intr-un vas, cu zaharul si laptele
– vasul se pune pe foc mic si se amesteca incontinuu pana cand compozitia se ingroasa ca o budinca
– crema astfel obtinuta, se lasa sa se raceasca in totalitate
– separat, frisca se mixeaza pana se intareste si apoi se adauga crema de galbenusuri, mixand din nou pana la omogenizare
– e gata si crema, asa ca acum se trece la asamblarea prajiturii
– peste blatul de nuci cu ciocolata se aseaza jumatate din cantitatea de crema
– separat, laptele se amesteca cu nesquikul, si fiecare biscuite se trece prin lichid, dupa care ase aseaza sub forma de blat peste crema


– peste blatul de biscuiti se intinde restul de crema si se niveleaza frumos cu un cutit


– prajitura se orneaza cu ciocolata rasa


– se da la frigider cateva ore si apoi se serveste

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.