Cotlet de porc cu miere si mustar

Cotlet de porc cu miere si mustar

Cand vine vorba de carne de porc, imi place sa incerc sa o gatesc alaturi de un sos, caci parca are un gust mult mai bun, iar ai mei cu siguranta o prefera asa. Reteta de fata am pregatit-o in mod special pentru sotul meu, care a gustat la un restaurant asa ceva, si care a fost tare incantat de gustul usor dulce al fripturii. Desi poate nu vi se pare tocmai potrivit amestecul de miere si mustar, va garantez ca iese o nebunie de friptura, si va veti convinge de acest lucru doar daca veti incerca reteta.

Ingrediente:
– 4-5 fleici cotlet de porc fara os
– 2 linguri mustar clasic
– 3 linguri sos de soia
– 2 lingurite miere
– 50 ml vin alb
– 2 linguri boabe de mustar
– 2 linguri ulei
– 2 catei de usturoi
– sare si piper

Mod de preparare:
– fleicile de carne se spala, se sterg cu un prosop de hartie si se condimenteaza cu sare si piper pe fiecare parte
– se pregateste un sos din miere, sosul de soia, mustar si boabele de mustar si cu ele, cu ajutorul unei pensule, se unge, pe ambele parti, fiecare felie de carne


– se lasa carnea la frigider 3-4 ore
– intr-o tava (vas yenna folosesc eu de obicei), unsa cu ulei, se aseaza feliile de cotlet, se adauga cateii de usturoi (curatati de coaja, spalati si feliati) vinul (trebuie sa acopere carnea) si se da la cuptor la 200 de grade, circa 60 de minute
– carnea se intoarce la jumatatea timpului si se lasa la cuptor pana cand e gata si sosul a scazut

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.