Focaccia cu masline

Focaccia este de fapt o paine, de origine italiana, care este foarte aromata, pufoasa, usor de facut, dintr-un aluat simplu care se poate combina cu ierburi aromate, masline, cu rosii sau cu ce mai vreti voi. Eu astazi am ales varianta cu masline, dar puteti sa o faceti dupa preferintele voastre. Important e sa faceti aluatul asa cum trebuie, pentru a va bucura de o focaccia pufoasa, aerata si aromata

Ingrediente:
– 500 g faina
– 300 ml apa calduta
– 15 g drojdie proaspata
– 6 linguri ulei de masline
– o lingurita sare
– o lingurita zahar
– o lingurita oregano
– circa 100 g masline feliate

Mod de preparare:
– drojdia se amesteca cu 5 linguri de apa calduta (din cei 300 ml apa), o lingura de faina si o lingurita zahar rezultand maiaua
– aceasta se lasa 10 minute la dospit


– intr-un vas se pune faina, maiaua dospita, sarea,4 linguri ulei de masline, se amesteca si se framanta rezultand un aluat usor lipicios

– aluatul otinut se aplatizeaza cu mainile si pe mijloc se aseaza maslinele, apoi se impatureste aluatul si se framanta pentru a se incorpora maslinele in aluat


– aluatul se lasa la crescut, circa o ora, intr-un vas acoperit cu un prosop de bucatarie, la loc caldut, ferit de curenti de aer
– cand este gata, aluatul se aseaza in tava de copt, unsa cu ulei de masline, se intinde cu mainile pe toata suprafata tavii, si cu ajutorul degetelor se fac gropitele specifice focacciei

– restul de 2 linguri de ulei de masline, se amesteca cu o lingura de apa si oregano, amestec cu care se unge focaccia

– se mai lasa la crescut circa 20 de minute, apoi se da la cuptorul incins la 180 de grade, timp de circa 25 de minute

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.