Mancare de mazare cu masline

Stiu ca pentru cei care gatesc de mult timp, unele retete parca nu-si au locul sa fie publicate, dar cand ma gandesc la inceputurile mele in ale bucateriei, imi dau seama cat de bine imi prindeau retele pe care le cautam pe net, si le gaseam, desi erau banale. Asa ca astazi e despre o reteta banala si de post (daca tot suntem in post).

Ingrediente:
– 300 g mazare congelata sau la borcan
– o ceapa
– un morcov
– 2 linguri pasta de tomate
– o lingurita sare
– 2-3 linguri ulei
– o lingurita faina

– 100 g masline negre (fara samburi daca se poate) 

Mod de preparare:
– ceapa se toaca marunt, morcovul se da prin razatoarea mare si se pun la calit in ulei incins
– cand ceapa devine lucioasa se adauga mazarea, sarea si pasta de tomate si se lasa la fiert circa 15 minute
– se adauga apoi maslinele si faina amestecata cu 2 linguri cu apa, si se lasa sa fiarba pana scade sosul atat cat va doriti
– se serveste, daca doriti cu patrunjele verde tocat

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.