Glazura fondant pentru prajituri

Desi se face din multtt zahar, eu una, iubesc prajiturile care sunt acoperite cu glazura fondant. Nu se face greu, si in plus se poate combina cu cacao, cafea sau colorant, in functie de ceea ce va doriti!

Ingrediente (pentru o prajitura facuta in tava de 20x30cm):
– 300 g zahar
– 2 linguri miere
– 150 ml apa
– o lingura cacao, ness, colorant

Mod de preparare: (se pregateste in momentul in care prajitura e asamblata)
– un vas gol in care urmeaza sa mixam fondantul se pune la frigider
– apa impreuna cu zaharul se pun intr-un vas, pe foc mic
– se amesteca din cand in cand pana cand se formeaza un sirop gros – pentru a vedea daca siropul e gata, se ia o lingura de sirop si se picura intr-un pahar cu apa rece – daca formeaza bilute inseamna ca siropul e numai bun sau se ia cu o lingurita din sirop, se lasa putin la racit si se pune siropul intre doua degete (ca in poza), iar daca firul pe care-l formeaza nu se rupe, inseamna ca siropul are consistenta necesara


– se adauga si cele doua linguri de miere, se omogenizeaza si se ia amestecul de pe foc si se muta in vasul rece de la frigider
– se mixeaza amestecul pana cand incepe sa se albeasca si sa devina mai gros (nu trebuie mixat foarte mult pentru ca riscati sa se intareasca prea mult), se adauga si cacaoa/nessul/colorantul si se mai mixeaza foarte putin, atat cat sa se incorporeze si aceasta
– in cazul in care se ingroasa prea mult, fondantul se pune pe foc si se amesteca incontinuu pana se topeste si e gata de folosit

Ultimile retete pregatite cu acest fondant:

Prajitura cu foi de cacao si crema mascarpone

Prajitura cu pere si glazura fondant

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.