Fursecuri din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Pana acum de cele mai multe ori, din albusurile de ou ramase, faceam chec, in diverse varianta. De data aceasta, am zis sa incerc altceva si m-am orientat spre aceste fursecuri desi e mult spus, ca sunt fursecuri caci mai degraba seamana cu bezelele doar ca au miez moale si crusta crocanta, si sunt combinate cu cocosul.

Ingrediente (pentru circa 45 de fursecuri):
– 3 albusuri de ou
– 150 g zahar
– 150 g nuca de cocos
– 60 g ciocolata cu lapte
– 2 linguri frisca lichida

Mod de preparare:
– albusurile se bat spuma cu zaharul adaugat treptat, pana se topeste tot zaharul si spuma este tare
– se adauga apoi nuca de cocos si se amesteca cu o lingura usor pana la omogenizare
– se ia cu lingura din compozitie, si se aseaza fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt

– se dau la cuptorul preincalzit, la 120 de grade, timp de circa 20 de minute, dupa care se inchide temperatura si se lasa fursecurile sa se raceasca cu usa aragazului intredeschisa
– cand s-au racit, se scot pe un gratar pentru a le decora cu ciocolata

– ciocolata rupat bucati se pune intr-un vas, pe foc mic, impreuna cu frisca, si se amesteca pana ce se topeste ciocolata
– se ia de pe foc, si cu ajutorul unei lingurite, se toarna ciocolata lichida peste fursecuri

– se lasa sa se intareasca ciocolata si se servesc

Pofta buna!

 

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.