Pizza la tigaie cu salam si masline

Pentru ca uneori as manca pizza, dar chiar imi lipseste timpul sau cheful de a framanta aluatul pentru blat, mi-am dat seama ca pot opta si pentru o pizza la tigaie care se face repede cu un blat fara framantare. Astazi am ales varianta cu salam uscat, masline si ceapa rosie. Am fost placut surprinsa sa constat ca in 15-20 de minute, deja serveam pizza.

Ingrediente (pentru o tigaie cu diametrul de 26 cm):
 Blat:
– 1 ou
– 3 linguri smantana
– 6 lingurifaina
– 2 lingurite ulei
– 1 lingurita praf de copt
– 1/2 lingurita zahar
– 1/2 linguirta sare
– ulei pentru uns tigaia
Sos:
– 7 linguri sos de rosii
– oregano
– sare si piper dupa gust
Umplutura pizza:
– 10-12 felii salam
– cateva masline negre
– o jumatate de ceapa rosie
– cascaval

Mod de preparare:
Blat:
– oul se bate cu smantana si uleiul
– se adauga apoi faina, praful de copt, sarea si zaharul
– se omogenizeaza – compozitia trebuie sa fie ca o smantana mai groasa
– tigaia se unge cu ulei, se toarna compozitia, si cu ajutorul unei linguri se intinde compozitia pe toata suprafata tigaii
– se unge blatul cu sucul de rosii amestecat cu condimentele, peste care se adauga feliile de salam, ceapa taiata julien si maslinele
– la final se adauga cascaval razuit, pe toata suprafata pizzei
– tigaia se pune la foc mic, acoperita cu un capac si se lasa circa 10 minute – dupa cele 10 minute, ridicati capacul si verificati daca blatul e copt – trebuie sa fie usor rumen

Pofta buna!

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.