Briose aperitiv din cartofi si cascaval

Fie ca le pregatiti pentru micul dejun sau pentru a le lua la pachetel, vi le recomand pentru ca se fac usor, din ingrediente la indeamana oricui si sunt si tare bune! Pe langa cele 4 ingrediente folosite de mine, puteti sa mai adaugati verdeata, condimente, sa le pregatiti asa cum va place voua!

Ingrediente (pentru 8 briose):
– 2 oua mici
– 3 cartofi potriviti
– 100 g cascaval
– 2 linguri smantana
– sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
– se pun cartofii la fiert in coaja, in apa cu sare
–cand intra furculita in ei, se iau de pe foc, se scot din apa si se lasa la racit (cartofii nu trebuie sa fie fierti in totalitate ci doar cat sa intre furculita in ei)
– cand s-au racit, se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare
– cartofii se amesteca cu cascavalul dat prin razatoarea mica, cu ouale, smantana, se asezoneaza cu sare si piper si se omogenizeaza

– compozitia astfel obtinuta, se pune in formele de silicon pentru briose, si se dau la cuptorul preincalzit la 180-190 de grade, timp de circa 25 de minute – pana se rumenesc usor deasupra

Pofta buna!

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.