Prajitura cu foi, crema de vanilie si ciocolata

Un weekend perfect, din punct de vedere al meniului pregatit, este un weekend in care avem si desert pregatit acasa, asa ca nici in acest weekend nu am ratat sansa de a pregati o noua prajitura chiar cu ingredientele pe care le aveam prin casa!

Ingrediente (pentru o tava de 20x30cm):
 Foile de cacao:
– 5 oua marime M
– 200 g zahar
– 10 linguri ulei
– 140 g faina
– 3 linguri cacao
– 2-3 picaturi esenta de rom
– un praf de sare
Crema de vanilie:
– un plic praf de crema pentru prajituri cu aroma de vanilie (puteti opta insa si pentru crema de vanilie pregatita acasa)
– 250 ml lapte rece
– 3 linguri zahar
Crema de ciocolata:
– 200 g ciocolata cu lapte
– 60 ml frisca lichida
o foaie de napolitana mare

Mod de preparare:
Foile de cacao:
– se separa albusurile de galbenusuri
– albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare
– se adauga zaharul si se mixeaza pana cand albusurile devin spuma ca de bezea
– separat, galbenusurile se amesteca cu uleiul si apoi se adauga peste spuma de albusuri
– se omogenizeaza amestecul si apoi se adauga faina, cacaoa si praful de copt si se amesteca cu o lingura de jos in sus, pana la omogenizarea amestecului
– compozitia se imparte in 2 parti si se coc pe rand cele 2 foi, la 175 de grade, circa 10-15 minute – puteti coace un singur blat pe care apoi, dupa ce se raceste, il impartiti in 2 foi


Crema de vanilie:
– praful de crema pentru prajituri se amesteca cu laptele si zaharul si se mixeaza, la inceput la viteza mica, apoi la viteza maxima, pana se obtine crema si se lasa la frigider o ora
– cream de vanilie de casa, se poate pregati dupa reteta de aici
Crema de ciocolata (se pregateste dupa o ora):
– ciocolata rupta bucati, se pune la topit impreuna cu frisca lichida, la foc mic, amestecand incontinuu (ATENTIE!!! amestecul nu trebuie sa fiarba) si se lasa la racit
– puteti topi ciocolata si la microunde sau pe baie de aburi
Asamblare:
– pe un platou, se aseaza prima foaie de napolitane, peste care se pune jumatate din crema de ciocolata, care se uniformizeaza mai bine cu ajutorul unui cutit
– peste crema de ciocolata se aseaza o foaie de cacao iar peste aceasta se pune crema de vanilie care se uniformizeaza peste tot blatul
– peste crema de vanilie se aseaza a doua foaie de cacao

– cea de-a doua foaie de napolitana se unge cu restul de crema de ciocolata si se aseaza cu parte cu ciocolata peste foaia de cacao

– peste prajitura se aseaza ceva usor cat sa preseze putin prajitura
– se lasa la frigider minim 3 ore inainte de a fi taiata, cu ajutorul unui cutit bine ascutit

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.