Coltunasi cu branza de vaci

Am crescut cu ei, am copilarit cu ei, si tocmai pe ei am uitat sa-i pun aici unde imi las o bucatica din suflet. E vorba de deliciosii coltunasi cu branza, care stiu ca nu sunt desertul cel mai prezentabil din lume, dar sunt atat de gustosi ca nici nu mai conteaza cum arata!

Ingrediente :
– 250 ml apa calduta
– 450 g faina de grau
– 250 g branza de vaci
– 6-7 linguri zahar
– un ou
– putina esenta de rom
– un praf de sare

Mod de preparare:
– faina se amesteca cu apa calduta si cu praful de sare pana se obtine un aluat omogen care se desprinde usor de vas
– branza se amesteca cu oul, zaharul si esenta – daca vi se pare ca umplutura este prea moale, adaugati 2-3 linguri de gris
– aluatul obtinut se imparte in doua parti egale
– pe planseta de lucru, presarata cu faina, din fiecare bucata de aluat se intinde o foaie, nu prea subtire, care se taie in patratele
– pe fiecare din patratele se pune cate o lingura din compozitia de branza, si apoi impaturesc sub forma de triunghi sau drepturnghi si se lipesc marginele prin presare cu degetul sau si mai bine, cu ajutorul unei furculite

– intr-un vas se pune apa la fiert, si cand incepe sa fiarba apa se adauga coltunasii
– se lasa la fiert circa 15 minute
– cand se scot din apa, se pun intr-un vas in care am topit putin unt
– se servesc simpli sau cu putin zahar

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.