Dovlecei pane

Cand vine vorba de retete  cu dovlecei, ai mei nu se inghesuie sa le serveasca, asa ca le pregatesc numai pentru mine 🙂 iar mie cel mai mult imi plac pregatiti pane in crusta crocanta de pesmet. Nu sunt greu de pregatit, asa ca daca va plac si nu i-ati pregatit pana acum si asa, zic eu ca trebuie sa o faceti.

Ingrediente :
– un dovlecel mediu
– un ou
– faina
– pesmet
– sare
– ulei pentru prajit

Mod de preparare:
– dovlecel se spala, se curata de coaja si se taie rondele de circa 1 cm grosime
– se sareaza pe ambele parti si se lasa la scurs intr-o sita circa 10 minute
– fiecare rondea se trece prin faina, oul batut cu un praf de sare si in final prin pesmet
– se pun la prajit in ulei incins
– cand s-au prajit pe ambele parti, se scot pe un prosop de hartie pentru a scapa de surplusul de ulei
– se servesc simpli, cu sosul preferat sau cu o garnitura, dupa gustul fiecaruia

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.