Briose din albusuri „Duo Chocolate”

La multi ani dragi copii mari si mici! La multi ani dragi parinti cu suflet de copil! Astazi noi sarbatorim cu aceste minunate briose pe care le-am facut ieri, special pentru aceasta zi si asta se vede cred, din decor! Pe langa faptul ca sunt asa colorate sunt si tare bune! Deci poftiti si serviti!

Ingrediente :
Briose
– o ceasca albusuri (am avut 6 albusuri) – important: toate ingredientele se masoara cu aceeasi ceasca chiar daca e vorba de o ceasca mai mare sau mai mica – depinde cate albusuri aveti
– o ceasca zahar
– o ceasca faina
– 50 ml ulei
– 75 g ciocolata amaruie

Decor
– 75 g frisca lichida + 3 linguri frisca
– 100 g ciocolata alba
– ornamente

Mod de preparare:
Briose
– albusurile se mixeaza cu zaharul pana devine o spuma tare
– se adauga faina si se amesteca bine cu o lingura pana se omogenizeaza
– se adauga apoi uleiul si se omogenizeaza
– in final se adauga ciocolata rupta bucati si se amesteca pana la omogenizare

– compozitia se toarna in forme de briose de silicon (sau in care ati pus hartie pentru briose) si se dau la cuptorul preincalzit la 160 de grade, timp de 20 de minute

– sunt gata cand sunt usor rumene

– se scot din formele de briose si se lasa la racit


Decor:
– ciocolata alba rupta bucatele se pune la topit impreuna cu 3 linguri de frisca
– se amesteca incontinuu pana se topeste ciocolata si cand e gata se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca
– frisca se mixeaza pana se intareste si peste ea se adauga ciocolata racita
– se mixeaza pana la omogenizare si compozitia rezultata se da la frigider circa 45 de minute
– cu ajutorul unui pos se orneaza briosele cu crema de ciocolata alba si apoi se pun diferite ornamente

Pofta buna!

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.