Prajitura „O noapte la Venetia”

Cu siguranta ati auzit de aceasta faimoasa prajitura, care are un nume tare interesant, si un gust nemaipomenit. Mi-a placut de la prima bucatica, caci combina atat de bine nuca de cocos, crema de vanilie si ciocolata. Pana si cei mai pretentiosi intr-ale prajiturilor, pot deveni foarte usor fanii ei!

Ingrediente (pentru o tava de 20x30cm):
 Blat de cocos:
– 6 albusuri
– 80 g nuca de cocos
– 7 linguri zahar
– 5 linguri faina
– un praf de sare
Blat de cacao:
– 4 oua 
– 5 linguri zahar
– 5 linguri faina
– 5 linguri ulei 
– 2 linguri cacao
Crema de vanilie:
– 6 galbenusuri
– 6 linguri cu lapte
– 160 g zahar
– 160 g unt
– 2 plicuri zahar vanilat

Glazura de ciocolata:
– 220 g ciocolata cu lapte
– 100 ml frisca lichida

Mod de preparare:
Blat de cocos:
– albusurile se mixeaza spuma cu praful de sare
– se adauga treptat zaharul, mixand pana se obtine o spuma lucioasa cu consistenta de bezea
– se adauga nuca de cocos si se omogenizeaza
– in final se adauga faina si se amesteca pana la incorporarea acesteia

– compozitia obtinuta se toarna in tava tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se da la frigider pana se pregateste blatul de cacao
Blat de cacao:
– albusurile se separa de galbenusuri
– albusurile se mixeaza cu zaharul, adaugat treptat pana se obtine o spuma consistenta si lucioasa
– galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga apoi peste spuma de albusuri
– la final se adauga faina si cacao si se amesteca cu o lingura cu miscari se sus in jos, pana la incorporarea acestora in compozitie
– compozitia astfel obinuta se pune peste blatul de cocos

– se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit, la 160 de grade, timp de circa 25 de minute
– cand este gata se lasa sa se raceasca
Crema de vanilie:
– galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin albicioase
– se adauga apoi laptele, se omogenizeaza si amestecul se pune pe baie de aburi
– se amesteca incontinuu in compozitie pana ingroasa ca o budinca, moment in care se ia amestecul de pe baia de aburi si se lasa la racit
– separat, untul se mixeaza cu zaharul vanilat, si apoi peste el se adauga crema, mixand pana la omogenizare
– peste cele doua blaturi, se aseaza crema, se niveleaza si se da la frigider pentru circa o ora

Glazura de ciocolata:
– ciocolata rupta bucati, impreuna cu frisca lichida, se pun la topit, la foc mic
– se amesteca incontinuu, si cand ciocolata este topita, se ia amestecul de pe foc si se lasa la racit
– cand s-a racit glazura, se aseaza peste crema, se niveleaza si se mai da la frigider pana se intareste glazura ca sa poata fi taiata prajitura (cel mai bine ar fi sa o lasati peste noapte)

Pofta buna!

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.