Rulada cu visine si mascarpone

Toate bune si frumoase la aceasta rulada pana cand a trebuit sa fac crema de mascarpone. Aveam toate ingredientele, insa surpriza: frisca era stricata, asa ca dupa ce am facut blatul, am avut de ales intre a continua cu o rulada cu o crema mai diferita sau sa-l mancam asa simplu ca pe o tarta sa zic. Am optat pentru prima varianta si bine am facut! 🙂 caci ce-a iesit ne-a placut tare mult!

Ingrediente:
Blat:
– 5 oua
– 5 linguri zahar
– 5 linguri ulei
– 5 linguri faina
– 3 linguri cacao

Crema de mascarpone:
– 250 g mascarpone
– 4 linguri zahar pudra

Mod de preparare:
Blat :
– se separa albusurile de galbenusuri
– albusurile se bat spuma, ca de bezea, cu un praf de sare si cu zaharul
– galbenusurile se amesteca bine cu uleiul, dupa care se adauga peste albusurile spuma

– se amesteca bine pana la omegenizare si apoi se adauga faina cernuta si cacao
– se amesteca usor cu o lingura de lemn, de jos in sus pana se incorporeaza bine faina si rezulta un amestec omogen
– compozitia rezultata se toarna in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit, in cuptorul preincalzit (eu am dat la 180 grade), cca.12 minute sau pana cand trece „testul scoabitoarea”


– cand este gata se rastoarna pe un prosop umed si se desprinde cu grija hartia de copt
– se ruleaza in prosop si se lasa asa pentru a-si pastra forma, pana cand e gata crema
Crema de mascarpone:
– se mixeaza mascarponele cu zaharul pudra circa 2 minute 
– se desface blatul si se intinde crema, apoi se ruleaza cu grija si se da la frigider pentru 1-2 ore

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.