Fasole verde la borcan pentru iarna

Daca nu pun legume la borcan/congelator pentru iarna inseamna ca nu sunt gospodina? :)) Dupa cum ati observat, in afara de reteta de zarzavat pentru ciorbe, nu am alte retete pentru iarna. Asta pentru ca inainte sa am casuta virtuala, faceam dulceata, congelam legume, faceam compot (nu am poze de atunci :))) si imi consumam timpul si energia pentru niste lucruri care in final nu se mancau si atunci am zis: Stop, pana astazi cand am considerat ca a trecut destul timp de atunci si am inceput cu aceasta reteta, ca tot e perioada pastailor. Nu va imaginati ca ne-au lipsit dulceata, gemul, zacusta sau altele…nuuu, ca a avut grija mama sa ne aprovizioneze, ca doar stiti si voi cum sunt mamele 🙂

Ingrediente:
– 3-4 kg pastai de fasole verde
– 6 litri apa
– 6 linguri cu sare pentru muraturi (la fiecare litru de apa se foloseste o lingura cu sare)

Mod de preparare:
– pastaile se curata de codite, se spala in doua ape si daca doriti le puteti rupe in doua (eu le-am lasat intregi)
– intr-un vas se pune apa la fiert, iar in momentul in care atinge punctul de fierbere se adauga sarea si se amesteca pana se dizolva
– acum se adauga fasolea pastai, si se lasa circa 5-6 minute pana isi schimba putin culoarea
– se scot din apa intr-un vas si se pun in borcanele sterilizate (borcanele se introduc in cuptorul rece, si se porneste temperatura, in momentul introducerii acestora; se lasa circa 10 minute in cuptor, chiar daca nu au ajuns la temperatura de 150 de grade, apoi se inchide cuptorul si se lasa borcanele sa se raceasca treptat, cu usa cuptorului intredeschisa)
– in fiecare borcan, peste pastai, se adauga din apa in care au fost oparite, pana la baza filetului
– se inchid ermetic borcanele cu capace
– un vas incapator, se „tapeteaza cu un prosop de bucatarie”, si se aseaza borcanele cu fasole, apoi se adauga apa pana aproape de baza filetului borcanelor
– se fierb la foc mic, timp de 30 de minute de la primul clocot si cand a expirat timpul,  se inchide flacara aragazului, si se lasa borcanele la racit in apa in care au fiert, apoi se depoziteaza in camara

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.