Piept de pui cu sos de smantana si usturoi

Pentru ca sosul de smantana mi se pare un pic cam gras, am adaugat astazi si usturoi, tocmai pentru a-i taia din senzatia de grasime pe care o da. Desi aveam ceva dubii legate de combinatia smantana-usturoi, s-a dovedit in final, o combinatie pe gustul intregii familii.

Ingrediente:
– un piept de pui
– un cubulet de unt
– 50 ml lapte
– 150 ml smantana grasa
– 2-3 catei de usturoi
– o lingura cu faina de grau
– 2-3 linguri ulei
– sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
– pieptul de pui se taie cubulete, se spala si se sterge cu un prosop de hartie
– se condimenteaza cu sare si piper si se pun la prajit in ulei incins
– se lasa sa se rumeneasca usor pe toate partile, si cand sunt gata, se scot  pe o farfurie
– separat, intr-o tigaie, se topeste untul, se adauga faina si se amesteca repede
– se stinge cu cei 50 ml lapte, apoi se adauga si smantana
– se adauga si usturoiul tocat marunt si se lasa 5 minute pe foc
– se adauga in final pieptul de pui, se mai adauga sare si piper daca este nevoie si se mai lasa pe foc 5-10 minute

– in cazul in care vi se pare ca sosul este prea gros, mai adaugati putin lapte si fierbeti putin

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.