Piept de pui cu sos de smantana si usturoi
Pentru ca sosul de smantana mi se pare un pic cam gras, am adaugat astazi si usturoi, tocmai pentru a-i taia din senzatia de grasime pe care o da. Desi aveam ceva dubii legate de combinatia smantana-usturoi, s-a dovedit in final, o combinatie pe gustul intregii familii.
Ingrediente:
– un piept de pui
– un cubulet de unt
– 50 ml lapte
– 150 ml smantana grasa
– 2-3 catei de usturoi
– o lingura cu faina de grau
– 2-3 linguri ulei
– sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
– pieptul de pui se taie cubulete, se spala si se sterge cu un prosop de hartie
– se condimenteaza cu sare si piper si se pun la prajit in ulei incins
– se lasa sa se rumeneasca usor pe toate partile, si cand sunt gata, se scot pe o farfurie
– separat, intr-o tigaie, se topeste untul, se adauga faina si se amesteca repede
– se stinge cu cei 50 ml lapte, apoi se adauga si smantana
– se adauga si usturoiul tocat marunt si se lasa 5 minute pe foc
– se adauga in final pieptul de pui, se mai adauga sare si piper daca este nevoie si se mai lasa pe foc 5-10 minute
– in cazul in care vi se pare ca sosul este prea gros, mai adaugati putin lapte si fierbeti putin
Pofta buna!