Chec din albusuri cu cacao si nuca de cocos

Astazi am descoperit ca am in congelator, din nou, destule albusuri incat sa iasa un chec frumos, asa ca am incercat varianta cu cacao si nuca de cocos. Tare mult ne-a mai placut! daca nu ma credeti, incercati-l si voi :))

Ingrediente (pentru un chec):
– o cana albusuri (am avut 8 albusuri)
– o cana faina
– o cana zahar
– 4 linguri nuca de cocos
– 50 ml ulei
– 2 linguri cacao

Important: folositi aceeasi ceasca pentru toate ingredientele, chiar daca e vorba de o ceasca mai mare sau mai mica – depinde cate albusuri aveti

Mod de preparare:
– albusurile se mixeaza cu zaharul pana devine o spuma ferma ca de bezea
– se adauga faina, prin cernere si se amesteca bine, cu miscari de sus in jos, pana se incorporeaza toata faina
– se adauga uleiul si se omogenizeaza
– se adauga faina si se amesteca bine pana se omogenizeaza
– se iau 5 linguri din compozitie si se amesteca cu cacaoa
– restul compozitiei se amesteca cu nuca de cocos
– in tava de chec, tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitie alba cu nuca de cocos, si pe deasupra se adauga compozitia de cacao– cu ajutorul unei furculite se deseneaza modele pentru a se combina culorile (cele doua parti)– se da tava in cuptorul, in prealabil incins, la 160 de grade, timp de circa 45 de minute – pana trece testul „scobitoarea”– se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se feliaza

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.