Pizza casei

La noi in casa, tati e expertul la pizza, asa ca atunci cand se anunta zi de pizza, clar eu stau departe de bucatarie, iar sotul si Bianca, fac toata treaba! Astazi, va prezentam pizza noastra preferata, chiar daca pozele nu reflecta cat de buna e pizza casei, pentru ca atunci cand a trebuit sa fac poze, camera foto era descarcata, iar noi flamanzi, asa ca am apelat la telefon ca sa nu ratez reteta! Daca nu ma credeti pe cuvant, ca e gustoasa, poate ar fi mai bine sa o pregatiti si voi ca sa va convingeti! 🙂

Ingrediente (pentru 3 pizza de 32 cm):
Blat:
– 450 g faina
– 240 ml apa calduta
– 2 linguri ulei de masline
– 1si 1/2 lingurita sare
– 1 lingurita zahar
– 12,5 g drajodie proaspata (adica jumatate de cubulet de drojdie)
Umplutura (aici cantitatile le-am pus asa din ochi, si dupa preferinte)
– mozzarella
– salam
– sunca
– un borcan de ciuperci feliate
– un ardei gras galben
– 10 rosii cherry
– masline negre feliate
– 10 rosii cherry
– 10 linguri sos de rosii de casa
– o lingura ulei
– oregano, sare si piper

Mod de preparare:
Blat:
– intr-un bol se pune faina si sarea
– drojdia si zaharul se dizolva in apa calduta si se adauga treptat peste faina
– se framanta si la final se adauga uleiul de masline si se framanta bine pana la incorporarea lui in aluat
– se lasa la dospit circa 30 de minute
– pe planseta de lucru se presoara faina si apoi de pregateste blatul de pizza
Umplutura:
– aluatul se imparte in 3 parti egale si cu ajutorul sucitorului se da forma rotunda blatului
– se unge blatul cu sosul de roşii, amestecat in prealabil cu o lingura ulei, oregano, sare si piper
– peste sosul de rosii se aseaza un strat de cascaval dat prin razatoarea mica
– se aseaza apoi feliile de salam, feliile de sunca, ciupercile feliate, ardelul taiat bucati sau felii, rondelele de masline si rosiile cherry taiate in jumatate
– se da la cuptorul, preincalzit la 220 de grade, timp de circa 10 minute

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.