Papanasi din branza de vaci

Ingrediente (5 papanasi):
– 300 g branza de vaci scursa bine de zer
– aproximativ 250-280 g faina
– 2 oua
– 1 lingurita rasa de praf de copt
– 50 g zahar pudra
– ulei pentru prajit – circa 350 ml
pentru servit: zahar pudra, smantana si dulceata (potrivita este o dulceata acrisoara – noi am avut dulceata de visine)

Mod de preparare:
– branza de vaci sa marunteste cu ajutorul unui furculeite sau a robotului de bucatarie si apoi se amesteca cu zaharul pudra, sarea, praful de copt si se omogenizeaza
– se adauga cele doua oua si se omogenizeaza din nou
– se adauga treptat faina, pana se obtine un aluat care nu trebuie sa se lipeasca de maini
– aluatul obtinut se imparte in 5 bucati mai mari din care se vor modela papanasii si 5 bucati mai mici pentru bilute
– pe planseta de lucru, se pune faina, si bucatile mari de aluat se fac bile initial, care se aplatizeaza usuor cu palmele, iar cu ajutorul degetelor se modeleaza o gaura in mijloc – din bucatile mici de formeaza bile de dimenziunea gaurilor din mijlocul papanasilor
– se prajesc, la foc potrivit, in ulei incins– papanasii, se scot pe prosop de hartie, pentru a scapa de surplusul de ulei
– se servesc pudrati cu zahar pudra, sau cu smantana si dulceata – Sfat: nu puneti smantana, pe papanasii foarte fierbinti, pentru ca riscati sa se topeasca foarte tare, asa ca la noi ! 🙂

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.