Taci si inghite

Cu siguranta, ziua de astazi nu este cea mai indicata zi (din cauza caniculei), ca sa va recomand aceasta reteta, dar eu una gatesc chiar si atunci cand este foarte cald! Pentru ca doar trebuie sa mai si mancam, chiar daca e foarte cald! Dar daca nu aveti de gand sa stati in bucatarie pe canicula, atunci puteti pregati reteta cand va veni vremea urata. Atunci chiar merge o asemenea mancare! 🙂

Ingrediente :
– 1 l apa
– circa 300 g malai grisat
– 2 lingurite sare
– 2 carnati de porc afumati
– 150 g telemea de vaca
– 3 oua
– ulei pentru uns vasul

Mod de preparare:
– intr-un ceaun sau alt vas, se pune apa cu sare la fiert
– cand incepe apa, sa fiarba, se adauga treptat malaiul, amestecand cu un tel si se lasa la fiert la foc mic, amestecand din cand in cand prin mamaliga
– cand se desprinde, la amestecat, de pe ceaun, inseamna ca mamaliga este fiarta
– cat timp fierbe mamaliga, carnatii se taie rondele, si se prajesc
– intr-un vas yenna, uns cu ulei, se aseaza jumatate din cantitatea de mamaliga
– peste mamaliga, se aseaza carnatii prajiti, iar peste carnati se aseaza telemeaua data prin razatoarea mare

– peste telemea, se aseaza restul de mamaliga,se uniformizeaza, iar cu ajutorul unui polonic umed, se fac 3 adancituri in mamaliga
– in aceste adancituri, se pun ouale si se pune cate un praf de sare peste fiecare ou– vasul se da la cuptor, la temperatura medie, pana se coc ouale

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.