Prajitura de post cu mere

Nu pot trece peste faptul ca suntem in post, asa ca astazi am un desert pentru cei dintre voi care postesc. Este o prajitura foarte simpla, cu 2-3 ingrediente pe care orice gospodina le are in casa; cu o textura usor umeda si plina de mere (tocmai de asta va creste putin la copt)

Ingrediente (pentru o tava de 20×30 cm):
– o cana apa (daca vreti sa iasa mai pufoasa prajitura folositi apa minerala)
– 1 cana si jumatate faina
– o cana zahar
– 1 plic praf de copt
– 10 linguri ulei
– putina esenta de mar cu scortisoara (da, exista si asa ceva :P)
– 4 mere

Important: folositi aceeasi cana pentru toate ingredientele

Mod de preparare:
– uleiul impreuna cu zaharul, esenta si zaharul vanilat se mixeaza
– se adauga apoi apa si se mixeaza din nou
– se adauga faina si praful de copt si se amesteca cu o lingura pana la incorporarea fainii
– merele se curata de coaja, se dau prin razatoarea mare si se adauga peste compozitie
– se omogenizeaza iar amestecul rezultat se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt
– se da in cuptorul preincalzit, la 160 de grade, timp de circa 40 de minute (pana ce prajitura s-a rumenit)

Pofta buna!

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.