Supa de rosii cu galuste

Fiica-mea cea mica a devenit fan supa de rosii :)) a servit-o cu atata pofta, incat spuneai ca nu exista ceva mai bun de mancare ca aceasta supa 🙂 iar eu nu am putut decat sa ma bucur, si sa o adaug pe lista de preferate 🙂

Ingrediente :
– 1 kg rosii coapte
– o bucata radacina telina
– un ardei gras
– un morcov
– o ceapa
– 3 cartofi
– un ou
– 6-7 linguri gris
– 2 linguri ulei
– cateva fire de patrunjel verde
– sare dupa gust, cateva boabe de piper nigru si 2 foi de dafin

Mod de preparare:
– morcovul si telina se curata de coaja si se dau prin razatoarea mica
– ardeiul si ceapa se curata, se spala si se taie cubulete foarte mici
– cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cuburi mici
– toate acestea se pun la fiert in apa cu sare, piper si foi de dafin
– rosiile se decojesc de coaja (daca nu sunt foarte copate, trebuie oparite ca se se poata da coaja jos, la mine nu a fost nevoie), se curata de „cotor” si se toaca marunt sau se paseaza la blender – eu am preferat sa le toc
– cand legumele sunt fierte, se adauga si rosiile tocate
– acum se pregatesc galustele: se bate oul cu un praf de sare si se adauga cate o lingura de gris (nu se pune totul o data)
– trebuie sa iasa ca o smantana mai groasa, dar ca sa fiti sigure ca e consistenta buna, si nu ies galustele prea tari, puneti o lingura din compozitie in oala, si daca se desface, clar mai trebuie adaugat gris – la mine a fost necesar sa pun 7 linguri de gris la un ou marimea M
– se adauga cu o lingura, compozitia de galuste, in oala si se lai lasa la fiert 5 minute – cand se ridaca galustele la suprafata sunt gata
-se serveste cu patrunjel verde tocat

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.