Vinete pane

Sa nu radeti, dar e prima data cand fac vinete pane! Nu ca ar fi greu, ci mai degraba mi-a fost teama ca nu vor fi pe placul celor din casa, asa ca am tot evitat, pana astazi cand am facut doar doua vinete dar nu a fost de ajuns, caci au disparut imediat de pe platou!

Ingrediente:
– 2 vinete mici
– faina
– pesmet
– sare
– ulei
– un ou mai mare

Mod de preparare:
– se spala vinetele si se taie in rondele de maxim 1 cm
– rondelele de vinete, se sareaza pe ambele parti si se lasa la scurs intr-o strecuratoare, pentru a scoate lichidul care le confera un gust amar
– se lasa la scurs circa o ora– se pregatesc 3 boluri: intr-unul se pune faina, in al doilea se pune oul batut cu un praf de sare si in al treilea pesmetul
– fiecare rondea de vanata se trece prin faina, apoi prin ou si in final prin pesmet si se pun la prajit in baie de ulei incins– se prajesc la foc potrivit, pe ambele parti, si se scot pe prosop de hartie pentru a scapa de surplusul de ulei de la prajire

Pofta buna!

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.