Tort cu lapte condensat si nectarine

Mare bataie a mai fost pe acest tort, incat abia am prins sa fac 2-3 poze cu o felie ca sa vedeti cum arata sectiunea 🙂 Bucuria cea mai mare a venit din partea copiilor care l-au laudat si l-au savurat, desi nu continea ciocolata prea multa! Si daca era sa dau in mintea lor, si l-ar fi impartit ei intre ei (adica vreo 4 copii) 🙂 Tortul, este in sine, unul destul de simplu, cu blat de pandispan, bucati de nectarine si crema aerata de lapte condensat

Ingrediente (pentru o tava cu diam de 24 cm):
Blat:
– 5 oua
– 200 g zahar
– 6 linguri ulei
– 7 linguri faina
Crema de lapte condensat:
– 350 ml frisca lichida
– 200 g lapte condensat
– 100 ml lapte
– 15 g gelatina
– 5-6 linguri miere de albine
– esenta de vanilie
– 2 nectarine

Sirop:
– 100 ml apa
– 100 ml apa
– 2-3 picaturi esenta de rom
Glazura de ciocolata:
– 100 g ciocolata cu lapte
– 75 g frisca lichida
Decor:
– ciocolata de diverse sortimente

Mod de preparare:
Blat :
– se separa albusurile de galbenusuri
– albusurile se bat spuma, ca de bezea, cu un praf de sare si cu zaharul
– galbenusurile se amesteca bine cu uleiul, dupa care se adauga peste albusurile spuma
– se amesteca bine pana la omogenizare si apoi se adauga faina cernuta 
– se amesteca usor cu o lingura, de jos in sus pana se incorporeaza bine faina si rezulta un amestec omogen
– compozitia rezultata se imparte in 3 parti si se coc 3 blaturi in tava de tort, de 24 de cm, tapetata cu hartie de copt, la 150 de grade, timp de 15 minute pentru fiecare blat in parte – sau puteti coace un singur blat si apoi il lasati sa se raceasca si il taiati in 3 blaturi
– blaturile se lasa sa se raceasca
Sirop :
– cei 100 ml de apa, se pun, impreuna cu zaharul, intr-un vas, care se pune pe foc
– se lasa pe foc pana se topeste zaharul
– cand s-a topit zaharul, se adauga esenta, se amesteca si se inchide focul 
– siropul se lasa la racit
Crema de lapte condensat:
– laptele condensat se amesteca cu cei 100 ml lapte
– gelatina se hidrateaza cu 4 linguri de apa
– peste amestecul de lapte se adauga mierea si esenta si se omogenizeaza
– frisca se mixeaza  pana se intareste iar peste ea se adauga compozitia cu lapte condensat si se mai mixeaza putin
– gelatina hidratata se topeste la cuptorul cu microunde si se adauga peste crema de mai sus
– se mixeaza circa 1 minut, iar compozitia obtinuta se da la frigider circa 30 de minute
– dupa cele 30 de minute se scoate din frigider, se mai mixeaza 1 minut, si se trece la asamblarea tortului
Glazura de ciocolata:
– ciocolata rupta bucati se pune impreuna cu frisca, la topit, la foc mic, amestecand incontinuu pana ce se topeste ciocolata
– amestecul se ia de pe foc si se lasa la racit
Asamblare:
– pe un platou se aseaza primul blat de tort, se insiropeaza, si se pune jumatate din cantitatea de crema de lapte condensat
– se niveleaza crema, se taie o necatarina in bucatele si acestea se aseaza peste crema, se adauga al doilea blat, se insiropeaza si peste el se aseaza restul de crema care se niveleaza, si peste el se aseaza bucatile din a doua nectarina
– la final, se aseaza al treilea blat de tort, si se insiropeaza
– peste acesta se toarna glazura de ciocolata
– se orneaza cu bucati de ciocolata si se lasa la frigider 3-4 ore inainte de a fi taiat si servit

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.