Shakshuka

Sau pe romaneste: oua in sos de rosii. Avantajul retetei este ca o puteti pregati chiar acum, cand rosiile sunt vedetele acestei perioade, si cu siguranta le aveti prin casa, asa cum sunt sigura ca aveti si oua in frigider, si condimentele necesare!

Ingrediente:
– 2-3 oua
– un ardei gras rosu
– o ceapa
– 3 rosii foarte bine coapte
– o ceasca suc de rosii
– 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
– sare si piper dupa gust
– un praf de boia de ardei
– patrunjel verde pentru servire (optional)

Mod de preparare:
– ceapa se curata de coaja, se spala, se toaca si se pune la calit in ulei incins
– cand devine aurie, se adauga si ardeiul taiat cubulete
– cand ardeiul este moale (calit), se adauga rosiile tocate, sucul de rosii, boiaua de ardei, sarea si piperul
– se omigenizeaza amestecul si se lasa la foc mic, circa 15 minute, cu capacul pus
– cand sosul este scazut, cu ajutorul unei linguri, se fac locurile pentru oua
– se sparg ouale, se acopera din nou tigaia si se mai lasa pe foc circa 5 minute – pana cand albusul este copt
– se serveste cu patrunjel verde tocat

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.